FAQ in groen.jpg

IK HEB EEN ANDERE VRAAG

Hier vind je antwoorden op en meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Gebruik de button om een mailtje te sturen. We zullen je snel verder helpen.


 • Hoe ziet een training met Floor® eruit?
  Er is in elke les aandacht voor conditie, kracht, souplesse en balans. Iedereen kan meedoen op haar eigen niveau. De groepen zijn meestal samenstellingen zwangeren en recent bevallen moeders.

 • Waarom heet het eigenlijk Floor?
  Graag wilden we ons programma "een gezicht" geven. Een jonge vrouw met wie je kunt meelopen tijdens het hele proces van zwanger zijn en bevallen. Als fysiotherapeuten met oog voor een levenslang gezonde bekkenbodem -in het Engels "pelvic floor"-, vonden we Floor daarom niet alleen gewoon een leuke frisse, maar ook een hele logische naam.

 • Leer ik met Floor® ook iets over de bevalling en hoe ik het beste daarna herstel?
  Onze Floor®-Fysio's zijn tot in detail opgeleid om ook leuke, deskundige bevallingsvoorbereiding te geven aan jou en je (bevallings)partner. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verloskunde en gynaecologie en voorzien je van de beste praktische tips om zo ontspannen mogelijk te bevallen. Tijdens de trainingen komt zijdelings uiteraard al van alles aan bod en voor wie daar behoefte aan heeft zijn er aparte uren bevallingsvoorbereiding.

 • Is het binnen of buiten?
  Trainen met Floor® kan zowel binnen als buiten. Onze Floor®-Fysio's zijn voor beide goed opgeleid.

 • Vanaf wanneer kan ik starten met trainen bij Floor®?
  Vanaf je termijnecho.
  Vanaf 3 weken na je bevalling. Voor je start is er altijd een intakemoment.

 • Ik wil graag starten, maar heb wel wat klachten. Is dat een probleem?
  Juist omdat het Floor®-programma alleen door fysiotherapeuten en oefentherapeuten aangeboden wordt, is het geen enkel probleem als je last hebt van bijvoorbeeld je rug, je bekken, je bekkenbodem of andere ongemakken. Floor®-Fysio's weten voor de volle 100% waar ze mee bezig zijn en hebben bovendien allemaal een korte lijn met verloskundigen, gynaecologen en andere (para-)medici in jouw buurt voor eventueel aanvullend advies.

 • Wat kost trainen bij Floor®?
  Floor®-Fysio's werken allemaal met een strippenkaartsysteem. Er zijn richtprijzen voor deze kaarten, maar kijk voor een actueel overzicht even op de site van de Floor®-locatie bij jou in de buurt.  De extra Bevallingsvoorbereiding wordt voor nog meer flexibiliteit apart aangeboden en ook los verrekend.

 • Wordt het Floor® programma vergoed door mijn zorgverzekeraar?
  Zorg en Zekerheid, Zilveren Kruis, CZ, Nationale-Nederlanden, Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect, OHRA en Menzis hebben toegezegd het Floor®-programma te vergoeden. Hoeveel is uiteraard afhankelijk van welk aanvullend pakket je hebt. Bij ONVZ, Univé en VVAA kun je je factuur en bewijs van deelname insturen, maar de gesprekken met hen lopen nog. VGZ vergoedt niet. Waar Floor® aan moet voldoen om wel voor vergoeding in aanmerking moet komen kunnen zij niet vertellen. Vraag er gerust naar als klant! FBTO, Just, Interpolis, Anderzorg en DSW vergoeden geen enkele zwangerschapscursus.